Waarom zou je met fitness beginnen?

Beginnen met Fitness

Er zitten veel basis voordelen aan fitness zoals gezondheid, voor mij zitten er echter veel meer redenen achter dan alleen gezondheid, in dit artikel ga 1 voor 1 behandelen waarom ik met fitness ben begonnen.

Mijn verhaal

Ik ben zelf begonnen met fitness na maanden thuis hebben gezeten van een blessure die mij ervan weerhield mijn toen huidige sport (voetbal) uit te oefenen. Ik ben toen begonnen met fitness en werd over tijd steeds fanatieker in het beoefenen van fitness.

Veel mensen die beginnen met fitness beginnen erg rustig maar worden in verloop van tijd steeds fanatieker, net als ik.

Een belangrijk voordeel van fitness is tijd

Sporten is goed voor je (bron) en het brengt voor veel mensen een stuk ontspanning. Dit kun je je misschien nog niet voorstellen als je zelf nog niet bent begonnen met sporten, je bent toch juist moe na het sporten? Wat hiermee bedoeld wordt is dat hoewel je fysiek na het sporten moe bent, ben je mentaal vaak uitgerust. Als je bezig bent met een zwaar setje in de sportschool is dat het enige waar je op bent gefocust, je denkt even niet aan je werk of aan je opleiding en dit is top!

Voordeel 1 : Tijd

Het eerste voordeel is tijd. Het nadeel van veel sporten is dat je niet zelf kan kiezen wanneer je ze wilt gaan doen, met fitness kun je zelf bepalen wanneer je gaat. Mocht je veel tijd hebben in een bepaalde week dan kun je die week een keer extra gaan sporten en mocht je een week hebben waar je amper tijd hebt dan stel je niemand teleur behalve jezelf.

Zelfdiscipline

Bij dit punt komt wel meteen een nadeel kijken, zo blijven sommige mensen maanden weg van de sportschool, maar als je voor jezelf een vast tijdstip kan vinden dat je gaat sporten dan hoeft dit geen probleem te zijn. Als je ervan houdt zelf je tijd in te delen is het een goed idee om te beginnen met fitness.

Voordeel 2: Er is geen limiet

Beginnen fitness tip 2 doel hebben

Mensen willen altijd maar meer en meer bij fitness kan je jezelf blijven verbeteren. Dit is leuk voor jezelf om een uitdaging voor jezelf te maken en ook blijf je gemotiveerder als je naar een doel toewerkt, als je dit doel hebt behaalt kun je meteen weer een nieuw doel voor jezelf opstellen. Veel succesvolle mensen zeggen dat hun succes komt door het vaststellen van een doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Arnold Schwarzenegger lees meer hierover.

 

Voordeel 3: Je kunt het met vrienden doen

Je kunt samen met vrienden gaan sporten en zelfs als je vrienden niet bij dezelfde sportschool zitten als jou is er vaak de mogelijkheid om toch nog een dag mee te trainen. Dit is vaak in de vorm van iets te betalen, sommige mensen vinden dit onzin, maar als je met vrienden gaat bowlen betaal je in verhouding veel meer dan voor een dagpas. Over het algemeen betaal je ongeveer 5 euro voor een dagpas.

Spotter

Dat je kunt sporten met vrienden is echt een groot voordeel , je kunt jezelf harder pushen met een vriend, en deze vriend kan voor je spotten (zorgen dat het gewicht niet op je valt als je niet meer kunt). Zo kun je zwaarder trainen en mocht je midden in je setje geen kracht meer kunnen zetten, dan kan je vriend helpen het gewicht veilig terug te zetten. Lees meer over de voordelen van spotten

Voordeel 4 : Vooruitgang

Het is erg leuk om de vooruitgang van je lichaam te volgen en het zien van resultaten is dan ook erg bevestigend. En geeft dit zeker meer vertrouwen in jezelf. Het is erg bevestigend om van jezelf resultaten te zien, sporten maakt je hierdoor naast fysiek sterker zijn ook mentaal sterker. Lees meer over de psychische en mentale voordelen van sporten

Beginnen met fitness dumbellrek afbeelding

Voordeel 5: Hulpmiddelen

Er zijn zoveel hulpmiddelen en kennis die voor je beschikbaar is zonder ook maar iets voor te betalen, duizenden YouTube kanalen met ervaren fitness figuren die advies geven. Veel transformatievideo’s die je kunnen helpen om motivatie op te doen voor jouw eigen transformatie. Dit is natuurlijk ondersteuning, de echte motivatie om te gaan sporten moet uit jezelf komen. Constant blijven denken aan waarom je bent begonnen en het bereiken van je doel zijn daarbij erg belangrijk.

 

 

Dat zijn 5 redenen waarom ik met fitness ben begonnen je kunt er zelf nog veel meer voordelen bedenken. Laat in de reacties weten waarom jij met fitness bent begonnen en wat je doel was toen je was begonnen met fitness

 

 

Lees ook “Hoe ik mijn plateau heb doorbroken”

Lees ook “Oefeningen waarmee je moet uitkijken in de sportschool”

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *