Trainingsadvies: Het trainen van de borst

Trainingsadvies: Het trainen van de borst

Ik zal eerlijk zijn, het trainen van een borst duurt lang, maar ik vind het zelf een van de leukste spiergroepen om te trainen, onderzoek heeft ook aangetoond dat mannen over het algemeen het trainen van de borst de leukste spiergroep vinden om te trainen.

De borst bestaat uit pars clavicularis, pars sternocostalis en pars abdominialis simpelweg bovenkant midden en onderkant. (lees meer) voor het activeren van de bovenkant kun je het best inclined press bewegingen maken en voor de rest van de borst werken bewegingen als standaard bankdrukken het beste.

Gebruiken schouders

Over het algemeen maken veel mensen de fout om hun schouder teveel te gebruiken bij het trainen van de borst, dit levert je grotere schouders op in het begin maar later misschien een blessure wegens incorrecte vorm. Probeer dus bij het trainen van je borst je schouders niet teveel in de beweging mee te nemen, het is logisch dat de schouder werk te doen krijgen bij oefeningen als bankdrukken en dumbell press, maar zorg ervoor dat je je borst ook voelt.

Compound oefeningen

Voor het trainen van de borst heb je veel variaties dan druk bewegingen voor de borst het is dan ook erg makkelijk om deze oefeningen op een dag te doen als je geen borst traint om je borst meer keer per week aan te spreken. Bankdrukken is de belangrijkste beweging het is bij deze bewegingen belangrijk dat je vooruitgang maakt om de activatie van de spieren tussen 80% en 90% te houden Lees meer

Zorg ervoor dat je bij bankdrukken de juiste breedte pakt van de stang

Ik had vroeger het idee dat waar je de stang pakt niet heel veel invloed heeft op waar je het voelt. Maar het is echt zo dat als je de stang iets te smal pakt je de beweging grotendeels met je triceps uitvoert en dan je borst minder uitspreekt. Als je de stang te breed pakt spreek je je latten ook aan wat in lange termijn voor blessures zal gaan zorgen. Voor de langere lezers onder ons probeer even te kijken of je aan deze voorwaarden voldoet met je breedte van je grip.

Explosieve herhalingen

Probeer voor jezelf explosieve herhalingen uit, duw met al je kracht de gewichten omhoog en haal ze heel sloom en gecontroleerd weer naar beneden.

Houd niet vast aan de klassieke 3×10 herhalingen

De regel van 3 setjes en 10 herhalingen is waarschijnlijk een van de meest klassieke sportschool dingen die er is. Daag jezelf uit om als je meer dan 10 herhalingen kan bij je laatste oefening er meer dan 10 te doen. Voor de gevorderden zou je voor jezelf minder herhalingen kunnen doen en meer gewicht. Voor mijzelf werkt dit heel prima mits ik de oefening relatief aan het begin van de workout doe.

Vergeet je triceps niet

Het is belangrijk dat je triceps niet achterblijven bij je borst, als dit wel het geval is dan geven je triceps op voor je borst en bereik je dus nooit verzuring in je borst. Denk er dus goed aan om je triceps ook te trainen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *