Trainingsadvies : Het trainen van de schouders

Het trainen van de schouders

Een mooie rug, een mooie borst, grote armen het ideale lichaam is niet compleet zonder mooie schouders. De schouders bestaan uit 3 verschillende spieren, een spier aan de voorkant een aan de zijkant en een aan de achterkant.

Voorkom een blessure

Een blessure aan je schouder wil je echt niet, omdat in de rustperiode je veel van je opgebouwde kracht verliest. Ik vind het persoonlijk fijn om niet veel in de lage herhalingen te gaan zitten. Als je zwaarder traint met minder herhalingen kan dit zorgen voor een blessure mocht je de oefening niet goed uitvoeren tijdens die bepaalde set. Het uitvoeren van 1 rotator cuff oefening zal erg helpen met het gezond houden van de schouders, het trainen van dit kleine spiertje wordt vaak als saai ervaren, maar thuis zitten met een blessure dat is pas saai. Heb je een blessure en je bent op zoek naar oefeningen om te doen klik hierKies goede oefeningen

Het is belangrijk dat je ten minste een variatie van de shoulder press hebt waarmee je in staat bent over tijd sterker te worden. Er zijn zoveel verschillende variaties van shoulder press, er is er altijd wel een die bij jou past.

Houd voldoende afstand met tijd van je workouts tussen schouders en borst

Zoals we allemaal weten activeer je bij het trainen van je borst vaak je schouders, omdat het hebben van incline dumbell press en de bench press in je workout voor je borst essentieel is. Je pakt bij deze grote oefeningen dus ook de voorkant van je schouder, probeer dus minimaal 48 uur te houden tussen borst en schouder om niet met verzuurde schouders te gaan trainen.

 

Focus op de achterkant van je schouders en zijkant van je schouders

Bij de meeste mensen ligt het met de voorkant van de schouders al wel goed, omdat over het algemeen push bewegingen als fijner worden ervaren dan trek bewegingen. Probeer dus de achterkant van je schouders ook te trainen want dit geeft als ware een extra dimensie aan je schouders. Bij het trainen van de zijkant van de schouders vind ik het zelf fijn om bij de side raises niet al teveel gewicht te doen, omdat dit ten koste zal gaan van de vorm bij het uitvoeren van de oefening. Een veel voorkomende fout bij side raises is om teveel te gaan zwaaien en teveel de nek te gebruiken.

Vorm

Bij het trainen van de schouder is vorm erg belangrijk, veel mensen doen bij het uitvoeren van de shoulder press hun gewichten te ver naar achteren. Probeer voor jezelf de gewichten iets naar binnen te draaien strict 90 graden aanhouden kan pijnlijk zijn voor je schouders. Net als het bouwen van een huis moet de basis goed zijn anders hoe verder je omhoog bouwt (progressive overload) stort dat huis op een gegeven moment in (blessure). Check je vorm per oefening

Volgorde workout

Stel vooral de prioriteit aan de grote oefeningen, het is waar dat als je eerst de grote oefeningen doet je misschien niet meer in staat bent om hetzelfde gewicht te doen bij de kleine isolatie oefeningen, maar het resultaat van deze grote oefeningen is veel groter en als je de kleine isolatie-oefeningen voor je grote oefening doet gaat dus ten koste van je resultaten kies dus verstandig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *