Mijn favoriete natuurlijke bronnen van proteïne

Mijn favoriete natuurlijke bronnen van proteïne.

Iedereen weet natuurlijk dat je shakes kan kopen en zo makkelijk proteïne binnen kan krijgen. Er zijn mensen die liever hun proteïne uit natuurlijke voeding halen, ik ben een van die mensen. Proteïne shakes kunnen handig zijn als je minder tijd hebt en veel in het buitenland bent, hier is het erg moeilijk om goede proteïnerijke voeding te krijgen. In deze blog vertel ik welke dingen ik voornamelijk gebruik om mijn proteïne binnen te krijgen.

1 Kwark

100 gram = 9.5 gram eiwitten

Ik geef zelf de voorkeur aan de magere kwark, omdat deze niet zoveel vet bevat als de volle kwark. Deze kwark koop ik bij de Albert heijn in bakken van 1 kilo, dit neemt minder ruimte in de koelkast en is goedkoper dan steeds bakken te kopen van 500 gram. Ik neem vaak niet meer dan een halve kilo, omdat 1 kilo kwark achter elkaar opeten niet lekker is en het voor je lichaam moeilijk is om zoveel proteïne in zo’n korte periode op te nemen. Soms is in het buitenland kwark niet beschikbaar, maar vaak is er wel een variant die veel eiwitten bevat en weinig vet.

2 Melk

100 ml = 4 gram eiwitten

Voor de mensen die niet van melk houden is dit geen optie, maar in een glas melk zit vaak toch 8 gram proteìne in, als je per dag 5 glazen met melk drinkt zit je zo makkelijk al op 40 gram eiwitten, alleen van drinken. Het nadeel van melk is dat er in melk (net als bijna elk zuivelproduct) een stofje in zit genaamd lactose. Wanneer je teveel lactose binnen krijgt op een dag (dus door 5 glazen melk) wordt de overtollige lactose door je lichaam omgezet in suiker. Teveel suiker kan acne veroorzaken. Daarom gaat bij mij de voorkeur uit naar lactose-vrije melk.

 

3 Pindakaas

100 gram = 30 gram eiwitten

Pindakaas is een andere natuurlijke bron van voeding die veel eiwitten bevat, het enige nadeel van pindakaas is dat het aardig wat vet bevat, wel is deze vet vaak erg gezond, maar door de extra vet bevat het meer calorieën. De pindakaas van myprotein bevat minder proteïne en wordt door veel sporters dus gekozen.

4 Brood

100 gram = 13 gram eiwitten

Brood bevat ook aardig wat proteïne en nu is het misschien zo dat dit eigenlijk niet zoveel is per broodje. Als je iemand bent die veel brood op een dag eet zal dit aardig bijdragen aan je dagelijkse proteïne inname.

5 Zalm

100 gram = 20 gram eiwitten

Zalm is een erg goede bron van proteïne, vaak als ik zalm neemt is dat onderdeel van mijn avond eten.

 

6 Eieren

100 gram = 12 gram eiwitten

 

Een gemiddeld ei bevat ongeveer 8 gram proteïne, dit zit allemaal in het eiwit, dus niet in het eigeel, in het eigeel zit al het vet. Eieren zijn vooral in het buitenland waar je soms geen toegang hebt tot veel andere goede bronnen van proteïne erg handig, vaak bij een ontbijt kun je eieren pakken en is dit dus een makkelijke natuurlijke bron van eiwitten

7 Biefstuk

100 gram = 23 gram eiwitten

Biefstuk is ook een erg goede bron van proteïne, de meeste vormen van vlees zijn vaak erg proteïne rijk, maar ik houd meer van biefstuk boven andere soorten vlees omdat biefstuk minder vet bevat

 

Lees ook meer over voedingsstoffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *